Homøopati​

effektiv og mild behandling

Homøopatien er grundlagt af Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) og bygger på princippet om at lige heldbreder lige. Ordet homøopati stammer fra Græsk og er sammensat af det Græske ord ”homoios” der betyder lignende og ”patos” der betyder lidelse eller sygdom.

Homøopatien bygger på 3 ”søjler”:

  • Lægemiddelafprøvningen: Homøopatiske midler testes på sunde og raske mennesker. Inden for homøopatien fokuserer man ikke på sygdommen men på det hele syge menneske. Det er mennesket og ikke sygdommen man behandler. Der anvendes midler fra alle tre naturriger: Mineralriget, Planteriget og Dyreriget. Både fysiske og psykiske lidelser kan behandles med homøopati.​
  • Lighedsprincippet: Ved forsøg på sig selv fandt Hahnemann ud af at hvis han blev påvirket af snittede løg fik han symptomer som ligner allergisk snue og høfeber.​
  • Potenseringen: Tankegangen her svarer til vaccinationsprincippet som den engelske læge dr. Jenner opdagede på omtrent samme tid. Ved hjælp af potensering målrettes og afbalanceres medicinens virkning og ledes derhen hvor den skal virke. Selve fortyndingen foregår ved at man fremstiller en tinktur, (en grundsubstans) som betegnes med bogstavet Ø (=urtinktur) 1 del urtinktur blandes med 9 dele fortyndingsvæske (vand, sprit, mælkesukker) Der røres, blandes på en ganske bestemt måde. Dette er nu en 10% opløsning og betegnes D1. her efter tages en del D1 og blandes på samme måde og en D2 opstår.​

​De videnskabeligt opdragede menneske som nutidens mennesker jo mest repræsenterer vil spørge: Hvordan kan det virke når der nærmest ikke er noget stof i?

Thorwald Dethlefsen (1946-2010) Tysk Diplompsykolog og esoteriker som arbejdede med psykoterapeutiske metoder kaldte homøopati for informationsmedicin og gav følgende forklaring:

”Her har jeg to nøjagtig ens stykker papir. På dem begge er der skrevet to forskellige beskeder/informationer med nøjagtig samme mængde blæk. På det ene stykke papir står der: ”jeg elsker dig” og på det andet: ”jeg hader dig”. Selv om medicinen (blækket og papiret) fysisk set er nøjagtig ens, vil virkningen være helt forskellig. Stoffet er blot informationsbærer.”

Det interessante her er hverken papiret eller blækket men informationen. Lægevidenskaben vil analysere papir og blæk med større og større mikroskop for at finde årsagen. Men de kan ikke finde den da de skal analysere informationen/budskabet i stedet. Homøopatien bygger på den overbevisning at den fysiske verden er af Guddommelig oprindelse. At mineraler, planter, dyr og mennesker er skabt af noget højere/større. Disse Guddommelige kræfter virker i mineraler, planter og dyr og ved at anvende dem i homøopatisk/potenseret form frigives kræfterne og virker heldbredende ind på mennesket.

”Sygdommen opstår gennem påvirkninger, som virker på lignende måde som lægemidlerne og sygdomstilstanden overvindes gennem midler som fremkalder lignende tilstande”

LAD MIG KONTAKTE DIG

Du er altid velkommen til at kontakte mig med generelle henvendelser eller for at booke tid til konsultation.​

Book tid til konsultation